Translation
BibTex RIS Cite

Learning in Encounter: Crossroads, connections, collaboration

Year 2019, Volume: 4 Issue: 8, 406 - 421, 28.12.2019

Abstract

Karşılaşma Ahlakı: Kavşaklar, İlişkiler, Ortaklıklar

Year 2019, Volume: 4 Issue: 8, 406 - 421, 28.12.2019

Abstract

Din eğitimindeki son araştırmalar öğrencilerin farklılıklar etrafında bir arada barışçıl yaşamak istediklerini ve bunun da mümkün olabileceğine inandıklarını göstermektedir. Böyle barışçıl bir arada yaşama ötekilerin dini ve dünya görüşü ile birlikte paylaşılan ortak değerler ile ilgili bilgiye bağlıdır. Okullarda dini çeşitlilik hakkında öğrenim gören öğrenciler, çeşitlilik ile ilgili bilgi sahibi olmayanlardan diğer kökene sahip öğrenciler ile din ve inançlar hakkında konuşma yapmaya daha gönüllü oldukları görülmüştür. Eğer biz karşılaşmayı ve ne anlama geldiğini keşfetmek zorundaysak bizler karşılaşmanın kendisi içinde var olan zenginlik, doluluk ve karmaşık formuyla birlikte onun ilişkilerini, birlikte çalışmalarını ve kesişim noktalarını anlamayı araştırmalıyız. Gündelik yaşam deneyimi olarak karşılaşmayı düşünmek, dini geleneklerin derinliklerindeki varoluşsal hikmeti ortaya çıkarmak ve Tanrı’ya ve yaratılışa yönelik ortak sorumluluk temelli pedagojiye dönüştürmek eğitimcinin görevidir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Translation
Authors

. Selçuk Mualla Trc. Vahdeddin Şimşek. Elif Çakır. Habibe Erva Uçak. Zeynep Çetin. This is me 0000-0001-8900-5016

Translators

Vahdeddin Şimşek This is me

Elif Çakır

Habibe Erva Uçak

Zeynep Çetin

Publication Date December 28, 2019
Submission Date December 25, 2019
Published in Issue Year 2019 Volume: 4 Issue: 8

Cite

ISNAD Selçuk Mualla Trc. Vahdeddin Şimşek. Elif Çakır. Habibe Erva Uçak. Zeynep Çetin., . “Karşılaşma Ahlakı: Kavşaklar, İlişkiler, Ortaklıklar”. Kalemname. Vahdeddin Şimşek - Elif Çakır - Habibe Erva Uçak - Zeynep ÇetinTrans 4/8 (December 2019), 406-421.

The main publication language in Kalemname is Turkish. Addition to the main language English, Arabic and German studies can also be published in Kalemname.

 Indexes

Img.aspx?img=Sis-Logo.png

logo.png

logo.png